Gode råd til opbevaring af brænde

Det forholder sig sådan, at træ generelt indeholder 50 % vand. Dette er selvfølgelig for at træet har de bedste muligheder for at gro, vokse og blomstre. Når træet skal bruges til brænde, er dette dog ikke særligt hensigtsmæssigt, da vådt træ ikke kan brænde. Derfor gælder det om at opbevare brændet på bedste vis, således det hurtigst muligt tørrer. Derudover skal brændet forblive tørt, således det ikke bliver vådt igen efterfølgende. Vi har i denne artikel fokus på netop stabling og opbevaring af brænde, sådan brændet forbliver den bedste kvalitet. Her er et par gode råd til opbevaring af brænde.

 

Læ for regn, masser luft og adgang til sol

Der er især tre aspekter, som får træ til at tørre hurtigst muligt. Først og fremmest skal brændet selvfølgelig stå i læ for regnen – ellers vil træet aldrig have mulighed for at blive tørt. Derfor er det en god idé at opbevare brændet i et skur, i en overdækket stabel eller under et halvtag. På denne måde står brændet i læ for regnen, således det ikke bliver vådt. Dog er det vigtigt, at du ikke vælger at opbevare træet i en mørk kælder eller gammel carport. Brændet kan nemlig være skyld i skimmelsvamp, hvis det stables vådt i op ad en væg i kælderen eller lignende. Ydermere vil brændet ikke få specielt meget lys, hvilket er næste gode aspekt for tørt brænde.

 

Sol er fanstatisk til at tørre brænde. Solens varme stråler vil lynhurtigt tørre brændet, hvilket er en nem metode for tørring. Det er ikke blot solen, der er blandt naturens kræfter, som fungerer godt for brænde. Ligeledes vil masser af luft være med til at tørre træet. Af denne grund er det en fordel at stable brændet, således siderne af stablen er frie. For at skærme stablen for regn, kan du lægge en presenning over den.

 

Læs blogs og hold dig opdateret

Når du har sørget for opbevaring af brændet fungerer optimalt, kan du begynde at læse forskellige blogs. Der findes et væld af internetsider, hvor du kan få tonsvis af gode råd, idéer og nyheder omkring brænde, produkter, opbevaring og lignende. Du kan eksempelvis læse denne blog, hvor du kan læse om, hvilken indflydelse brænde har på drivhuseffekten, hvilken rolle massefylde har for valget af brænde og andres oplevelser af brændekøb – og dette er blot et udpluk af emnerne. Alt i alt er der masser af information at hente på denne blog, som uden tvivl vil komme dig til gode. Ydermere kan du klikke dig ind på rbsalg.dk, hvor du får et lokalt og godt brændselsfirma.