Små forretninger kæmper med indbrud

Antallet af indbrud i Danmark er stigende, og faktisk er vi efterhånden et af de lande i Europa med flest indbrud. Det er især private hjem, der bliver ramt, men i stigende grad også de små butikker såsom detailbutikker, tankstationer, kiosker og så videre. Det danske politi har ikke ret mange ressourcer og har derfor dårlig tid til at opklare tyverier og indbrud, hvilket gør, at opklaringsprocenten er meget lav. Netop derfor er Danmark et gunstigt land for professionelle indbrudstyve, der sommetider tager på ”rov” i flere hjem og forretninger ad gangen. Er din forretning også blevet ramt, eller vil du forebygge mod indbrud, så er der et par gode råd til, hvordan du gør.

 

Kontantløs kasse

Først og fremmest kan det være en god ide at fjerne indbrudstyvens incitament for netop at lave indbrud mod din forretning. Det kan du gøre ved at sørge for, at hverken han eller dine ansatte kan få adgang til kontanter med en kontantløs kasse. Du har sikkert allerede set det i flere dagligvarebutikker, hvor man skal lægge sine kontanter i en slags automat, som selv dispenserer byttepenge. Dette kombineret med et stort skilt uden for butikken, hvor der står, at kassen er kontantløs, kan have en stor præventiv effekt.

 

Overvågning

En anden ting, du kan gøre for at fjerne tyvens incitament for at begå indbrud mod din butik, er at installere overvågning. Alarm og overvågning er meget udbredt inden for indbruds- og tyveribeskyttelse, fordi det har en psykologisk afskrækkende effekt på den ubudne gæst. Især hvis beskyttelsen involverer videoovervågning, kan det være rigtig effektivt. Det faktum, at tyven ved, at han bliver holdt øje med, uden at han kan gøre noget ved det, gør for det første, at han vil holde sig væk i de fleste tilfælde. For det andet, er han meget hurtigere ude, hvis han alligevel er kynisk nok til at lave indbrud eller tyveri. Overvågning behøver heldigvis ikke at være dyrt, hvis du køber en gør-det-selv-løsning. Vil du vide mere om, hvordan du kommer i gang med videoovervågning, så besøg dkkamera.

 

Beskyttelse af din butik gavner ikke kun dig selv og forretningen, men er også en måde at beskytte dine ansatte. At blive udsat for tyveri eller ankomme til en butik, der har været udsat for indbrud, kan være en meget ubehagelig oplevelse, der sætter spor i jer allesammen. Derfor kan det kun anbefales at tage initiativ på den ene eller anden måde.